De Milieuraad, TransLab K, Campina Energie, Time2Care, Dinamo en de Mondiale Raad nodigden je uit op de Turnhoutse Transitiedag op het filmfestival MOOOV. Die vond plaats op zaterdag 23 april 2016 in Utopolis.

Op het programma

  • 16u Tine Hens, auteur van ‘Het Klein verzet’ geeft toelichting bij haar transitieboek.

Journaliste Tine Hens trok vorig jaar door Europa, waar talloze mensen mensen op zoek zijn naar een andere economie. Ze werken aan menselijke alternatieven voor concurrentie en groei. In Het klein verzet neemt Tine Hens de lezer mee langs vergeten utopieën, ze vertelt het verhaal van mensen die van Denemarken tot Griekenland en van Groot-Brittannië tot Letland heel hard trappen om niet zo snel vooruit te gaan. Maar die op hun manier wel hun straat, wijk, dorp of stad een andere richting op duwen.

  • 17u Film: Samuel in the clouds

In Bolivia smelten de gletsjers. Samuel, een oude skiliftoperator, kijkt uit een raam op het dak van de wereld. Generaties lang leefde en werkte zijn familie op besneeuwde bergen, maar die sneeuw blijft nu uit. Terwijl wetenschappers de onheilspellende veranderingen in kaart brengen en bespreken, eert Samuel de oude berggeesten. En de wolken, zij waaien verder over.

  • 18.30u Vegetarische maaltijd met lokaal geteelde, biologische producten
  • 20u Film: Demain, met een intro en een nabeschouwing door Tine Hens

Is oplossingen laten zien of een inspirerend verhaal vertellen de beste manier om de ecologische, economische en sociale crisissen die ons treffen, op te lossen? Een studie kondigde de mogelijke verdwijning aan van een deel van de mensheid tegen 2100. Cyril Dion en Mélanie Laurent trokken met een team van vier mensen naar tien landen om te onderzoeken wat die catastrofe zou kunnen veroorzaken, maar vooral hoe we die kunnen afwenden. Tijdens hun reis ontmoetten zij de pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en onderwijs opnieuw uitvinden. Door deze positieve en concrete initiatieven te inventariseren, zien ze de wereld van morgen zich al ontplooien.

  • Doorlopend: informatie over transitieprojecten in Turnhout, een cartoonist, ontmoeting.

Je vindt op de festivalwebsite www.mooov.be binnenkort meer informatie over beide films.

Boek een goedkoop combiticket

Goedkopere tickets

De Turnhoutse Milieuraad, TransLab K, Campina Energie, Time 2 Care, Dinamo en de Mondiale Raad Turnhout bieden je met hun combitickets een boeiend aanbod, goed voor een korting van ruim 30 % t.o.v. de normale prijs.

Zo betaal je voor één film, een bio-maaltijd, een drankje en de lezing van Tine Hens 15 euro (normaal 23,5 euro), of  20 euro voor beide films, bio-maaltijd, drankje en lezing (in plaats van 32 euro).

Vooraf inschrijven, moet dan wel. Je kan dan je tickets betalen en ophalen aan de Transitie-balie op die zaterdag 23 april in Utopolis.