- biologisch vlees, dit wil zeggen: vlees van dieren die buiten lopen, biologisch voer eten en lekker zichzelf kunnen zijn
- in plaats van elke dag vlees, 1 dag biologisch vlees
- weet wat je eet en waar je vlees vandaan komt
- duurzaam kwaliteitsvlees van lokale oorsprong
- duurzame manier met onze vleesconsumptie om te gaan
Ingrediënten
CO2-reductie door
- vlees van hier: minder vervoer van dierlijke producten dus minder uitstoot van CO2 in het transport
- minder dieren betekent minder milieulast
Extra winst
- een gezonde geest in een gezond lichaam door gezonde én lekkere voeding
- minder moderne industriële veeteelt dus ook minder dierenleed
- eerlijke en diervriendelijke vleesproductie met respect voor het dier en de natuur
- bewustwording herkomst van ons voedsel
Extra mogelijkheden
- koppelen aan Donderdag Veggiedag
- waarom niet doen aan koe-delen?
- kan gekoppeld worden aan een educatief bezoek aan de boer
Een idee van
In onze regio
Benieuwd waar je biologisch vlees kan verkrijgen? Op deze kaart kan je in je buurt op zoek.