rekub

Ingrediënten

  • Voedseloverschotten (die anders toch worden weggegooid) ophalen bij lokale supermarkten en lokale boeren
  • In een pop-up restaurant worden de ingrediënten verwerkt tot 2- en 3-gangenmenu’s
  • Chefs gaan creatief met die voedseloverschotten aan de slag en bereiden er een lekkere maaltijd mee
  • Door ingrediënten te gebruiken die normaal niet meer op ons bord belanden, kan men de massale voedselverspilling aankaarten
  • Rekub app: een app waarmee de handelaar snel online voedseloverschotten kan plaatsen, die de gebruikers van het pop-up restaurant dan komen ophalen (tegen betaling)

CO2-reductie door

  • Minder voedseloverschotten = minder afval
  • Minder verspilling = minder onnodige productie = minder uitstoot
  • Lokale ophaling en lokale consumptie = minder transport 

Extra winst

  • Gemeenschapsgevoel: mensen werken samen aan een gemeenschappelijk project dat ze kunnen delen met anderen
  • Grote publiek bewust maken dat grote hoeveelheden voedsel waar niets mis mee is, toch in de vuilnisbak belanden of… toch gered kunnen worden

Extra mogelijkheden

  • Kookworkshops
  • Combinatie met samentuinen of stadsboerderij
  • Maak lekkere soep van de dag van de groenten die je ophaalt

Een idee van

Marijke De Jongh en Ellien Stinissen: Rekub is het eerste Belgische restaurant dat uitsluitend kookt met voedseloverschotten.

Meer info

www.rekub.be

Reageer