- Voedseloverschotten (die anders toch worden weggegooid) ophalen bij lokale supermarkten en lokale boeren
- In een pop-up restaurant worden de ingrediënten verwerkt tot 2- en 3-gangenmenu’s
- Chefs gaan creatief met die voedseloverschotten aan de slag en bereiden er een lekkere maaltijd mee
- Door ingrediënten te gebruiken die normaal niet meer op ons bord belanden, kan men de massale voedselverspilling aankaarten
- Rekub app: een app waarmee de handelaar snel online voedseloverschotten kan plaatsen, die de gebruikers van het pop-up restaurant dan komen ophalen (tegen betaling)
Ingrediënten
CO2-reductie door
- Minder voedseloverschotten = minder afval
- Minder verspilling = minder onnodige productie = minder uitstoot
- Lokale ophaling en lokale consumptie = minder transport
Extra winst
- Gemeenschapsgevoel: mensen werken samen aan een gemeenschappelijk project dat ze kunnen delen met anderen
- Grote publiek bewust maken dat grote hoeveelheden voedsel waar niets mis mee is, toch in de vuilnisbak belanden of… toch gered kunnen worden
Extra mogelijkheden
- Kookworkshops
- Combinatie met samentuinen of stadsboerderij
- Maak lekkere soep van de dag van de groenten die je ophaalt
Een idee van
Marijke De Jongh en Ellien Stinissen: Rekub is het eerste Belgische restaurant dat uitsluitend kookt met voedseloverschotten.