foto Reinaldo Kevin/unsplash.com

Ingrediënten

  • houdt restjes van groenten bij: van broccoli-stronk tot verkeerd gesneden wortels
  • blender
  • een beetje creativiteit en goede smaakpapillen
  • smaakbrengers zoals kruiden, zout, olie

CO2-reductie door

  • minder voedselverspilling
  • minder groen afval
  • minder transport

Extra winst

  • bewustwording van afval dat eigenlijk geen afval is: 45% van groenten wordt verspild, en 43% daarvan bij de consumenten zelf. Een serieuze verspilling van voedsel. (Bron https://www.wonkyfood.be/foodwaste/ )
  • je gezondheid gaat erop vooruit
  • goedkoper
  • creatieve dip bij je chips of op je boterham

Extra mogelijkheden

Wil je graag ondernemen? Lokaal geproduceerde dips van groenten uit supermarkt die anders weggegooid worden. Het kan!

Een idee van

Helena Gheeraert, oprichtster van Wonky ging je voor. Bekijk haar verhaal op Youtube of klik door
naar de Wonky website

In onze regio
Dit kan op eigen initiatief overal in, jawel, de wereld!