Samen kwaliteitsvol vlees aankopen

Ingrediënten

 • Een nieuwe vorm van groepsaankopen: crowdbutching
 • Koop samen met vrienden, familie of buurtbewoners een koe aan bij een duurzame producent
 • En krijg ze in eetbare vleespakketjes (thuis afgeleverd)
 • Weet wat je eet en waar je vlees vandaan komt
 • Duurzaam kwaliteitsvlees van lokale oorsprong
 • Duurzame manier met onze vleesconsumptie om te gaan

CO2-reductie door

 • verkorte voedselketen
 • minder verspilling = minder koeien = minder CO2 vorming

Extra winst

 • Bewustwording herkomst van ons voedsel
 • Geen verspilling en niet onnodig geslacht: omdat de koe pas verdeeld wordt als ze volledig verkocht is, en omdat elk deel van de koe gebruikt wordt
 • Eerlijke en diervriendelijke vleesproductie met respect voor het dier en de natuur

Extra mogelijkheden

 • Samen werken met een plaatselijke boer
 • Kan gekoppeld worden aan een educatief bezoek aan de boer

Gebaseerd op – Founders – Een idee van

Deel een koe

Deeleenkoe.be streeft ernaar om mensen op een bewuste manier met vlees te leren omgaan. U mag hen gerust de nieuwe generatie beenhouwers noemen die hun vak uitoefenen met respect voor het dier, de natuur en de landbouwer. Hun advies luidt ‘eet minder vlees maar als je het eet, eet dan bewust vlees van een betere kwaliteit’.  Je kan nu eenmaal geen vlees eten zonder dieren te slachten maar je kan wel kiezen voor duurzaam en onbehandeld vlees van dieren die met respect behandeld worden. Je kan bijvoorbeeld minder vlees eten en meer gevarieerd eten door enkele dagen per week een menu zonder vlees samen te stellen. In kleine hoeveelheden is vlees eten absoluut niet schadelijk. Vlees kan perfect passen binnen een gezond en uitgebalanceerd eetpatroon omdat het een bron is van ijzer en vitamines.

Via de website van deeleenkoe.be kan je samen met anderen een deel van een koe kopen. Van zodra de koe volledig verkocht is wordt ze geslacht en in gelijke pakketten van ongeveer 10 kg verdeeld. De pakketten bestaan uit verschillende vleesproducten (zoals rumsteak, entrecote, americain, stoofvlees…)en worden in porties vacuüm verpakt zodat U ze thuis makkelijk in de diepvries kan bewaren. Het unieke aan het concept van deeleenkoe.be is dat het dier pas geslacht wordt als alle vlees verkocht is. Op die manier worden de dieren niet onnodig geslacht en is er geen verspilling van vlees. Nadat het dier verdeeld is wordt het door onze huisslager in gelijke pakketten verdeeld en gerijpt. Dit hele proces duurt ongeveer 2 weken.

Al de koeien zijn van het Belgische Wit-Blauwe ras. Iedere koe heeft een uniek oornummer dat U kan terugvinden in het paspoort van de koe. Op die manier kan U perfect traceren waar de koe vandaan komt. Indien U dit wenst kan U steeds, op afspraak, een bezoekje brengen aan de boerderij waar onze koeien worden gekweekt. Op die manier kan U met eigen ogen zien dat onze dieren met respect behandeld worden. De landbouwers waar deeleenkoe.be mee samenwerkt ondergaan een strenge selectieprocedure alvorens ze op onze leverancierslijst terecht komen.  Zo is het belangrijk dat de dieren op een natuurlijke manier gevoed worden, vrij kunnen rondlopen op een onbespoten weide en geen antibiotica toegediend krijgen. Op die manier kan U er zeker van zijn dat U kwaliteitvlees koopt bij deeleenkoe.be.

Meer info

Reageer