Zondag 23 april, de Werft, Geel

foto’s: © Bart Van der Moeren

In Geel praatte Tine Hens met Jeroen Olyslaegers en Karl van den Broeck.
Tine is journaliste. Ze schreef ‘Het Klein Verzet‘, een boek over haar tocht in Europa langs allerlei burgerinitiatieven, boeren die elektriciteit verkopen, langs ingenieurs die boeren werden, langs kiwi’s van eigen kweek, langs mensen die hebben en kopen inwisselden voor ruilen, delen en geven.
Jeroen Olyslaegers is een maatschappelijk geëngageerd activist, succesvol auteur en columnist.
Karl van den Broeck is hoofdredacteur van nieuwssite Apache en actief lid van de Turnhoutse burgerbeweging De Koep.

Een verslag daarvan lees je in onze TransLab Krant.

Later die dag hield Martijn Jeroen Van der Linden, bestuurder van het Nederlandse burgerinitiatief Ons Geld, een pleidooi voor een ander geldsysteem.
95% van het geld komt niet van de overheid, maar van private banken. Dat leidt tot kredietbubbels, financiële crises en groeiende ongelijkheid.

BELEEFMARKT

Op de beleefmarkt in Geel vond je onze eigen infotoog, Letsgroep Zandland, het Cohousingproject Land Van Aa, Cambio, Autodelen, het Fietsatelier, CSA De Plantentrekker, het Repair CaféTroeven Turnhout, Campina Energie, Kempen 2020, Kringwinkel Zuiderkempen, Kempense luierkontjes, Fietsherstelpunt, Biofruit en -groenten

ANIMATIE

was er met een boekenstand van de Groene Waterman, een testparcours voor alternatieve vervoersmiddelen, muziek van Serendipity Sound System, het Kabinet van ’s lands enige echte Eco-dokter Steven Vromman, Kamishibai  (een kinderverhaal over duurzame energie) en een smoothie-trapper.

WORKSHOPS

waren er van Samenhuizen vzw (over cohousen in de Kempen), CSA De Plantentrekker (over biologisch tuinieren) en Weven met recyclagematerialen.

Doorlopend kon je er ook nog terecht in het Repair Café. De eerste twee delen van de bekroonde documentaire film ‘Demain’ werden er ook vertoond.