Zondag 11 juni 2017, ’t Getouw, Mol

Foto’s: © Bart Van der Moeren

Jef Van Baelen praatte in Mol met zijn gasten over de oorsprong en productie van ons eten. Hij zoemde daarbij in op de Vlaamse en meer bepaald de Kempense situatie. Samen zochten ze uit wat we zelf kunnen ondernemen voor minder, maar beter eten.

Met

Daarover kan je meer lezen in onze TransLab Krant:

BELEEFMARKT

Op de beleefmarkt in Mol vond je onze eigen infotoog, Zelfoogsttuin Het MosterdzaadjeTransitie Mol en BalenPintafishDe TuindoosSamentuin WarmoesVoedselteamCoöperatie De LandgenotenCSA Netwerk VlaanderenEVA vzwMarjolein vzwDe Bio-Hoeve, Repair Café, Ecodemotuin, Bijenbond Mol en Vrouw en Maatschappij, VeltLets Zandland, Cohousing Kempen, Klein SpookKempen 2020Kringwinkel Mol en Natuurpuntvlees.

STREEKPRODUCTENMARKT

met ondermeer Bo en Emily van Mijn Pop-uprestaurantDe VerswinkelKempense Ovenschotels: de heerlijkste hapjes uit een zelfgemaakte Kempense Oven, Den Duurzame Toog en Ijs Anita

ANIMATIE

was er met Serendipity Sound System, het kabinet van Ecodokter Steven Vromman, Kamishibai, De Groene Waterman en de Smoothiefiets.

WIELENPARK

met eens fietsherstelpunt, een testparcours voor fietsen, De Fietsbieb, een Autodeelsalon en Cambio

WORKSHOPS

waren er van Marjolein vzw (Eetbare Bloemen, voor volwassenen), Ecodemotuin (Insectenhuisje bouwen, voor kinderen), Natalie (Zelfgemaakte verzorgingsproducten, voor volwassenen), Het Oplaadnest (Vrienden delen, stokmannetjes maken, voor kinderen en hun ouders), Velt (Ecosmos, voor volwassenen) en Groei vzw ((On)kruidenpannenkoeken, voor kinderen)