De Turnhoutse Troeven zijn een succes. Ze werden gelanceerd in het voorjaar van 2014. Ruim twee jaar later zijn er al bijna duizend mensen met een ‘troefkaart’.

“Het is de bedoeling om daarmee de gemeenschap te versterken,” legt Suzy Maes uit. “Verbinden en versterken: dat zijn de twee sleutelwoorden. Daar draait het om. Door te verbinden kan je je versterken.”

Degelijk systeem

“Met Troeven kan je winkelen, sparen, helpen en betalen. Het is een systeem dat ten dienste staat van de lokale gemeenschap. Handelaars kunnen ze overmaken door een Troefkaart te scannen. Die kan later ingeruild worden voor een korting bij diezelfde handelaars. Of ze kunnen overgemaakt worden aan een goed doel. Of aan iemand die je geholpen heeft. Een vijftal sociale organisaties, 12 winkels en 5 goede doelen maken er gebruik van. Het systeem heeft zijn deugdelijkheid al bewezen,” zegt Suzy Maes. “De lokale gemeenschap wordt erdoor gesteund. Wie een goede daad doet, kan daar Troeven voor krijgen. Zo wordt het vrijwilligerswerk ook ondersteund.”

Troeven verbinden

“Het is leuk om al een kleine duizend gebruikers te hebben, maar dat getal op zich is niet zo belangrijk,” zegt Suzy Maes. “Wat belangrijker is, zijn het aantal transacties, de vele verbindingen die gemaakt zijn en die zo tot stand gekomen zijn.”

www.troeven.be, of op Facebook