Op vrijdag 20 april presenteert  MOOOV om 19.30u op haar filmfestival de Belgische première van de film Neither Wolf nor Dog van Steven Lewis Simpson. TransLab K mag 10 tickets uitdelen voor deze unieke film én de bijhorende proeverij. 

De film speelt zich af in het Pine Ridge reservaat en schets een aangrijpend beeld van het leven in dit Lakota indianenreservaat, het armste reservaat in de VS.

De hoofdrolspeler in de film Dave Bald Eagle, zelf een Lakota was in het echte leven getrouwd met een Belgische vrouw die nog altijd in het reservaat woont. Ze hebben mekaar leren kennen tijdens de Expo 58 in Brussel. Het reservaat is ook bekend van het drama in Wounded Knee en heroïsche namen als Crazy Horse, Sitting Bull en Black Elk.

De regisseur zal aanwezig zijn, maar er is nog meer interessant volk aanwezig, zoals Tys Synaeve die een biografie klaar heeft over het rijk gevulde leven van Dave Bald Eagle.

Ook Alce Nero uit Italië zal aanwezig zijn. Dat is een bedrijf dat zich specialiseert in duurzame biologische producten van lokale oorsprong (1.300 boeren zijn mede-eigenaar vanuit een coöperatieve gedachte) en hiervoor richten ze projecten op rond duurzame ontwikkeling van landbouw, onderwijs, educatie en natuurbescherming in landen waar inheemse volkeren wonen (Peru, Costa Rica, India en VS) Het Pine Ridge Indian Reservation is er één van.

De twee directeuren van Alce Nero, Lucio Cavazzi en Rita Brugnara, komen speciaal uit Italië voor deze avond naar Turnhout.

Na de film hebben we nog een proeverij van producten van Alce Nero.

Tickets

TransLab K mag 10 tickets uitdelen voor deze unieke film én de bijhorende proeverij. Jij kan één van de begunstigden zijn. Daarvoor moet je snel – deadline is donderdag 19 april 16 u – een mailtje sturen naar katrien.loots@vormingplus.be met de mededeling of je één of twee tickets wenst voor de filmavond op 20 april. Op is op. We verwittigen enkel de winnaars (diegenen die eerst reageerden) en laten hen weten hoe ze hun tickets kunnen ophalen .

Veel succes!