Krant

‘Het oplaadnest’: de natuur als hulpmiddel

van 5 juli 2017 september 2nd, 2020 Geen reacties

Greet Grietens is een van de vele mensen die Nieuwe Tijden mee vorm gegeven hebben. In cultuurcentrum ’t Getouw stelde zij haar initiatief ‘Het Oplaadnest’ voor.

Greet: “Iedereen heeft wel eens een moment waarop hij nood heeft aan bezinning of rust. Een moment om de batterijen op te laden. Dat kan zowel op fysiek als mentaal vlak zijn.”

Oplossing vlakbij

“Veel mensen gaan de oplossing te ver zoeken als ze toe zijn aan zo’n herbronning. De natuur heeft alles in huis. Verder hoef je het echt niet te gaan zoeken.”

Greet Grietens is al een kleine 20 jaar actief als vormingswerker en deed ervaring op in de sociale sector. Ze ging zowel met kinderen, jongeren en volwassenen aan de slag. Die ervaring leidde tot haar eigen initiatief: ‘Het Oplaadnest’.

Bijtanken

“Met ‘Het Oplaadnest’ bezorg ik mensen wat quality time. Maar het is meer dan dat. Het is meer dan een ‘gezellig samenzijn’, wat op zich natuurlijk ook al belangrijk is. Maar wie deelneemt aan een sessie, workshop of wandeling bij ‘Het oplaadnest’ tankt ook energie, vindt zichzelf terug, wordt gestimuleerd in het creatief denken, verhoogt de concentratie en krijgt een positief gevoel en een positieve uitstraling.”

‘Het oplaadnest’ biedt verschillende formules aan. Er zijn activiteiten die specifiek gericht zijn op de ouder-kindrelatie, bedrijven of groepen kunnen kiezen voor een teambuilding, en individuen kunnen intekenen voor een ‘wandelcoaching’, om een vraag of probleem te bespreken tijdens een wandeling door de natuur.

Meer info vind je op www.hetoplaadnest.be, op de facebookpagina of rechtstreeks bij Greet Grietens (0497 57 01 26).