Vlaanderen leerde Steven Vromman kennen als de Low Impact Man uit de gelijknamige docuserie op Canvas. Als Eco-dokter wil hij onze aarde een handje toesteken om terug gezonder te worden.

“Een gewone dokter zorgt voor de gezondheid van zijn patiënten”, legt Steven Vromman uit. “Mijn enige patiënt is onze planeet en we weten allemaal dat het daar niet zo goed mee gaat. Daarom geef ik gratis consultaties voor een gezondere aarde. Ik pols bij de mensen wat ze al doen voor onze planeet en geef hen extra tips.”

De Eco-dokter wil de bezoekers van zijn kabinet duidelijk maken dat iedereen iets kan doen om zijn of haar ecologische voetafdruk te verkleinen. “De vaakst voorkomende vragen gaan over overschakelen op groene stroom of waarom we eigenlijk minder vlees moeten eten. Ik toon de mensen websites, geef hen folders mee. Achteraf kan ik een medisch dossier aanmaken zodat ze alles nog eens rustig kunnen nalezen en ook in de toekomst tips blijven ontvangen.”

De geheime tip van de eco-dokter

Een tip waarvan veel bezoekers van de eco-dokter verbaasd opkijken is dat ook de keuze van je bank een belangrijke rol speelt in je ecologische voetafdruk. “Op www.bankwijzer.be kun je kijken hoe hoog of laag je bank gerankt staat en wat de alternatieven zijn. Zo kan ik meer info geven over de nieuwe coöperatieve bank NewB. Want ook je geld verdient een betere plek.”

Meer info over de Low Impact Man vind je op zijn website. Zelf behoefte aan een consultatie bij de Eco-dokter? Zijn kabinet staat ter beschikking op zondag 14 mei in Herentals en op zondag 28 mei in de Warande in Turnhout.