Wereldwijd groeit de Degrowth-beweging. De huidige focus op economische BBP-groei leidt al decennia tot toenemende ongelijkheid en milieuschade. En steeds meer spullen maken niet gelukkig, integendeel. De vraag is hoe we kunnen ontgroeien, werk maken van een andere economie die streeft naar ‘beter’ in plaats van ‘meer en sneller’.

Federico Demaria: “Degrowth stelt de vraag hoe we kunnen leven in een maatschappij die beter en duurzamer is. Het is een voorstel voor een andere samenleving. We willen de focus verleggen naar een samenleving die aspecten zoals jobs, ecologie, sociale rechtvaardigheid en genderverhoudingen centraal zet en breekt met de dominante economische cultuur van groei.” (op dewereldmorgen.be in 2015)

Oikos brengt binnenkort de vertaling op de markt van Degrowth, het standaardwerk over dit thema met een overzicht van de belangrijkste thema’s en uitdagingen.

Het boek is samengesteld door Giacomo D’Alisa, Federico Demaria en Giorgos Kallis, alle drie verbonden aan de Autonome Universiteit van Barcelona en lid van het Research & Degrowth netwerk.

Over het boek

  • “Wie meer wil weten over een economie van duurzaamheid voor de 21e eeuw, moet zeker dit boek ter hand nemen.” Wolfgang Sachs, Wuppertal Instituut, Berlijn.
    “Dit boek is een revolutionaire poging om de economie te begrijpen alsof mens en natuur ertoe doen.” Manuel Castells, University of California, Berkeley

Boekvoorstelling

Paul De Grauwe. Foto © Jimmy Kets/Kaaitheater

Paul De Grauwe. Foto © Jimmy Kets/Kaaitheater

Die vindt plaats op vrijdag 19 februari 2016 om 19 uur in het Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, Brussel.
Panelgesprek met Federico Demaria (samensteller van het boek) en Paul De Grauwe, Professor aan London School of Economics

Wees er snel bij en koop nu al je ticket (5 euro) via de website van Kaaitheater