TransLab K ondersteunt kleinschalige, ecologische projecten van Kempenaars. Tweemaal per jaar houden we een Kampus: een moment om mekaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen. Deze editie gaat over onze ruimtelijke ordening.

Onze open ruimte wordt altijd maar kleiner. Als iedereen in de open ruimte wil blijven bouwen, is die binnen de kortste keren helemaal op. Minder plaats dus om te spelen, ontspannen, voor natuur of om lekker buiten te sporten. We moeten dus verstandig omspringen met de ruimte die ons nog rest. De film Plannen voor Plaats toont hoe dat kan.

De film

Nic Balthazar maakte de film voor de Vlaamse Bouwmeester. De film zet iets in beweging. Hij toont wat er mogelijk is, en laat zien dat wat we in de plaats krijgen niet minder, maar net meer is.

Het lijkt ons een ideaal middel om mensen over onze ruimte te laten meedenken.

Na de vertoning stellen we 20 voorbeelden van geslaagd ruimtegebruik aan je voor. We wisselen van gedachten en tegelijkertijd bedenken we voorstellen voor eigen wijk of gemeente.

Tijdens deze Kampus onderzoeken we ook hoe we de handen in elkaar kunnen slaan om onze Kempense open ruimte te vrijwaren. Bovendien bieden we je alvast een concrete activiteit aan, waarmee je zo aan de slag kan om je organisatie of gemeente in beweging te brengen.

Zin om mee te doen?

(en doe dat vóór 9 oktober!)

Programma

19.30 Onthaal met een drankje

20.00 Vertoning van de documentaire Plannen voor plaats

21.00 Aan de slag met het Praatpakket Plannen voor plaats.
Dat ontwikkelden Rurant, KVLV, beweging.net Mechelen-Turnhout en Vormingplus. We moeten anders gaan nadenken over wonen en bouwen, over ontwikkeling en mobiliteit. Met het Praatpakket kan je in je gemeente daartoe een aanzet geven.

22.15 afronding en netwerken bij een drankje.

Praktisch

Op woensdag 17 oktober, 19.30u

in de kerk O.L.V Olen, Boekel 11, Onze-Lieve-Vrouw-Olen (bekijk je route op Google Maps).

Wie wil, kan afspreken met andere deelnemers om te car- of fietspoolen. Een week vóór de Kampus ontvang je een lijst van de deelnemers zodat je onderling kan afspreken om samen te rijden.