Als je houdt van gezonde, biologische en seizoensgebonden groenten. Geleverd door een vaste lokale bioboer. Dan kan je aansluiten bij de Voedselteams van Herentals voor heerlijk voedsel tegen een eerlijke prijs zodat je weet … wat je eet.

Een voedselteam bestaat uit een 20-tal gezinnen die samen wekelijks seizoensproducten bestellen bij een lokale bioboer. Het aanbod bestaat uit groentepakketten in verschillende maten, een aantal losse groenten en fruitpakketten. De pakketten worden zorgvuldig samengesteld door boer Geert van ’t Meulenhuys in Bouwel (VT Bremdael) of door boer Bavo van De Kijfelaar in Noorderwijk (VT Spiegelfabriek). Je kan ook verschillende soorten aardappelen en Oxfam bioproducten bestellen. In Herentals zijn twee teams: Bremdael en Spiegelfabriek. Beide teams verschillen in depotlocatie, afhaaldag en –tijdstip. Je sluit je aan bij één vast team.

Voedselteam Bremdael heeft zijn depot bij Rusthuis Bremdael, in Ernest Claesstraat 54 te Herentals. Op woensdag tussen 18u en 19u kan je het voedsel afhalen.

De groentepakketten worden elke week samengesteld door de vaste leverancier, afhankelijk van het markt-/ seizoensaanbod. Je weet nooit op voorhand wat er in je pakket zal zitten. Maar dit zijn minstens 4 verschillende soorten groenten.

Je kookinspiratie zal vanaf nu bepaald worden door wat de boer deze week heeft kunnen oogsten. In een wekelijkse nieuwsbrief ontvang je info over het weekaanbod, vaak met tips en ideeën voor gerechtjes.

Kostprijs? Aansluiten kost 15 euro/ jaar aan lidgeld, éénmalig 20 euro waarborg en 5 euro administratiekosten. De kosten van je aankopen worden maandelijks afgerekend en betaal je via overschrijving. Het is niet verplicht elke week te bestellen.

Contact