Little Free Library is een initiatief dat oorspronkelijk in Wisconsin in de Verenigde Staten is ontstaan. Onder het moto “take a book, return a book” zetten burgers een kleine ruilbibliotheek neer in hun buurt, vaak in de voortuin. Iedereen kan gratis en zonder enige verplichting boeken ruilen in deze kastjes.

In België was het initiatief tot voor kort vrij onbekend. De twee kastjes in de Dijkstraat in Dessel noemen we “Kleine Boekerijkes” en kunnen echt wel als pioniers in Vlaanderen gezien worden. De kastjes zijn geregistreerd op de website van de Little Free Library community in de USA en ook daar zijn ze te vinden op de wereldkaart! Stilaan krijgen onze kleine bibliotheekjes trouwens ook buren in de Kempen. Zo werd er onlangs nog eentje geplaatst op het plein voor de kerk in Zammel-Geel, we hopen overigens dat er nog meer “Kleine Boekerijkes” verschijnen in Dessel en omstreken.

Het kastje in de Dijkstraat 33 kwam er ter gelegenheid van een feest voor de jongste dochter, een echte boekenwurm. Met de nodige luister, werd het kastje onthaald en ingewijd op 12 mei 2014. Ondertussen werd er al duchtig geruild in ons kastje en regelmatig wordt het kastje van een nieuwe lading boeken voorzien. Dus: kom zeker eens langs om boeken te ruilen en als je op de hoogte wil blijven van de Kleine Boekerijkes, neem een kijkje op onze Facebook-pagina.

Contact