Het Hommelhof wil mensen verbinden met de natuur en zorg dragen voor de gezondheid van mens en planeet. Natuurbeleving, ecologie en duurzaamheid lopen als een groene draad doorheen ons aanbod van workshops, activiteiten, feesten en vieringen.

We willen kinderen en hun directe omgeving (school, opvang, jeugdvereniging,…) dichter bij de natuur brengen op een speelse manier maar ook de natuur dichter bij hen brengen door het aanbieden van:

  • workshops en activiteiten voor particulieren, scholen, kinderopvang- en jeugdwerkinitiatieven waar natuurbeleving en ecologie centraal staan
  • inspiratie en ondersteuning bij de vergroening van speelterreinen in scholen, kinderopvang- en jeugdwerkinitiatieven
  • kinderfeestjes in en over de natuur (natuurbeleving en ecologie)

We willen hiermee kinderen kansen bieden om natuur aan den lijve te ondervinden. Om de wonderlijke, uitdagende, rustgevende en helende eigenschappen ervan te beleven. We willen hen laten ontdekken wat de natuur allemaal voor ons doet en wat wij voor de natuur kunnen betekenen. Hen laten ontdekken wat hun plaatsje is in het grote geheel (bezielen) en concrete handvaten geven om zorg te dragen voor de natuur in al haar diversiteit (bestuiven).

Ook willen wij mensen helpen om zingeving te vinden in de natuur door vieringen te ontwerpen en te begeleiden bij grote levensgebeurtenissen waarbij de natuur met haar transformaties en processen als inspiratie dient. In de aanloop naar of tijdens de viering wordt er ook telkens iets gezaaid, geplant of gemaakt in functie van de biodiversiteit en mensen kunnen ook duurzame, handgemaakte feestversiering en aandenkens bestellen in het thema van hun viering.

Contact