Lokaal voedsel, ecologisch eten, weet wat je eet, … De afgelopen jaren zijn het modewoorden geworden. Steeds vaker wordt er ook echt werk van gemaakt. Zo heeft Weelde sinds 2016 Groentegeweld: een bio (in wording)-groentebedrijf. Dirk en Willem, twee gasten die elkaar in het jeugdhuis van Merksplas leerden kennen, richtten er een zelfoogstboerderij op; modewoorden omzetten in realiteit. Sinds 2019 is er ook een groentepakkettendienst bij gekomen. Ook een restaurant en een kindercrèche staan op de klantenlijst! De zelfoogsters komen zélf hun groenten oogsten: wanneer ze willen, zoveel ze nodig hebben en dat voor een vast bedrag per jaar. De pakketklanten krijgen elke week een pakket verse groenten. Dit wordt opgehaald in Arendonk, Weelde, Merksplas of Retie.

De zelfoogst bedient al voor het vierde seizoen ongeveer 75 personen. Met de pakketdienst erbij komen daar ongeveer 100 klanten bij.

Alles gebeurt op agro-ecologische wijze: we werken met permanente bedden. Hierdoor moeten we nooit ploegen. Pesticiden worden niet gebruikt en ook kunstmest weren we. Sinds 2019 worden we hierop allemaal gecontroleerd door Tüv Nord. In 2021 zullen we dan officieel een biologisch bedrijf zijn! Op die manier dragen we ons steentje bij tot de transitie!

Contact