Initiatieven

Boeken delen in Turnhout

van 23 mei 2019 september 2nd, 2020 Geen reacties

Bij maar liefst zes verschillende boekenruilkasten in Turnhout kan je gelezen boeken achterlaten en ruilen voor een nieuw exemplaar. Alle boeken zijn welkom zolang ze nog maar in goede staat zijn. Schenk enkel boeken die je zelf ook graag zou krijgen.

Verschillende van deze ruilkasten werden opgericht in samenwerking met de bib van Turnhout. Je vindt de kasten terug in de Lokerenstraat, de Karel Oomsstraat, het Stadskantoor, de 2 campussen van het ziekenhuis en in het station.

Bookcrossing

Verschillende boekenruilers uit Turnhout nemen ook deel aan Bookcrossing. Dat is een initiatief van en voor enthousiaste lezers uit de hele wereld. Boeken worden “in het wild” achtergelaten, zodat anderen ze kunnen lezen. www.BookCrossing.com is de website die dit alles mogelijk maakt.

BookCrossers registreren hun boeken op de site www.BookCrossing.com zodat ieder boek een uniek nummer (BCID) krijgt. Dit nummer wordt samen met een paar instructies op het boek geplakt. Iemand die zo’n boek vindt, kan dan aan de hand van het BCID op de site nakijken, vanwaar het komt, wie het allemaal gelezen heeft en zelf een “journal entry” schrijven, zodat anderen weten, dat het boek in goede handen is. Als de vinder het boek gelezen heeft, laat hij het weer vrij, bijvoorbeeld in een cafe, in een treincoupe of waar dan ook, zolang anderen het maar kunnen vinden.

BookCrossing combineert avontuur, onbaatzuchtigheid en literatuur in een eenmalige mix, wat boekenvreters onweerstaanbaar vinden. Verder kun je het als een gratis boekenclub zonder grenzen zien. Het vrijlaten van boeken zelf is de eigenlijke ervaring die BookCrossing uitmaakt!

Contact